Lucu! Anjing ini cuba membela tuan kecilnya daripada dimarahi ibunya, tetapi akhirnya dia pula yang dimarahi wanita itu…

Seorang kanak-kanak secara tidak sengaja telah membuat satu kesalahan kecil. Oleh kerana ada kesalahan yang dilakukan si kecil itu ibunya kemudian memutuskan untuk mengajarnya supaya dia dapat mengambil pengajaran daripada apa yang dilakukan.

Melihat akan tuan kecilnya dimarahi seekor anjing peliharaan keluarga itu kemudian duduk di sebelah tuan kecilnya.

Apabila anjing pelihraan mereka, Goldie mendengar tuan kecilnya seperti dimarahi, Goldie dengan segera duduk di sebelahnya!

Apabila pemiliknya memarahi anak kecilnya, Goldie dengan segera menaikkan kaki untuk menghalang pemilik daripada memarahi tuan kecilnya! Pada masa yang sama dia juga memberitahu tuan kecilnya supaya menjadi lebih berani!

Netizen berkata sepanjang proses ‘pengaran’ itu, Goldie telah menghalang tuannya daripada memarahi anaknya. Ibu kanak-kanak itu juga memberitahu Goldie bahawa anaknya telah melakukan kesalahan dan patut dimarahi. ‘Kamu jangan berani melindungi dia!’ marah wanita itu lagi.

(Video) Si Anjing Menghalang Si Ibu Dari Memarahi Kawan Kecilnya

Goldie masih sahaja melindungi tuan kecilnya.

“Jika kamu tidak akan membenarkan saya memarahinya, maka saya akan memarahi kamu!” kata wanita itu lagi.

(Video) Si Anjing Kemudian Dimarahi Oleh Tuannya

Goldie cuba melindungi pemilik kecil tetapi sebaliknya yang berlaku apabila dia pula yang dimarahi. Lihatlah Goldie menurunkan kepalanya, ia kelihatan sedih dan patah hati. Tetapi tuannya juga tidak bersalah dalam kes itu.

“Tuan kecil, saya hanya boleh melindungi anda sekali. Lain kali jika anda dimarahi lagi, anda perlu berhadapan dengannya sendiri.”

Kredit: erabaru.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *